Friday, 20 January 2012

20



Happy Birthday To Me.
20.01.2012

umur aku mencecah ke angka 20.
ye..aku skrg dah 20tahun..
lama sudah aku bertapak dibumi ini..

Mmg ramai yg wish aku.
happy birthday lahh.,selamat hari jadi lahh.,selamat hari diberanakkan lah.,selamat itu dan selamat ini..mmg bnyk selamat diorang kat aku..
hahahahah

yg tak boleh belah tu..SELAMAT HARI TUA..
yelahh..aku je yg tua..korang pun masa ny akan tiba lahh..

seiring dgn ucapan selamat tu ada jugak antara mereka yg tnye soalan yg sgt berat aku nak jawab..soalan yg buat lidah aku kelu..terdiam seribu bahasa..
"nie dah tua nie,dah 20 nie bile nak ada awek"

aduh serius aku terkelu lidah nak menjawab..
sana tnye sini tnye..
sakit telinga dgr nye lahh..
haishhh.....
lain kali tnye2 lahh selalu ye bila sy nak ada awek...
haahahah

terpikir jugak..umur semakin meningkat..tp tulahh..entah bila waktu nye nak tiba..
mana ada manusia yg taknak bercinta kan..
mana ada manusia yg taknak berkasih dan dikasihi kan..
so skrg masih menunggu masa saat dan waktu yg sesuai..
jodoh pertemuan ditgn Allah..

selama 20 tahun hidup bnyk dah perkara baik,buruk,manis,pahit yg terjadi..
selama 20 tahun nie jugak bnyk mengajar aku erti kehidupan..
selama 20 tahun nie aku mengumpul segala pengalaman..

hari-hari yg bakal aku lalui mungkin sukar,mungkin senang.
siapa tahu kan..
aku hanya mampu berdoa agar dipermudahkan segala urusan...


terima kasih dan syukur ke hadrat Ilahi yg telah membenarkan aku hidup sampai skrg.
terima kasih kpd parents sy yg telah menjaga sy selama 20 tahun nie..
terima kasih kpd kawan-kawan yg bertahan utk kwn dgn aku..
terima kasih semua...

yg buat aku sedikit happy ialah si dia..
bukan makwe..
die "stalker" yg baru tahun nie "tegur" aku...
dan die membuatkan hati aku berbunga kembali utk bercinta setelah sekian lama..
dah cukup.,pasal die entri seterusnya okay..heehehh
skrg tgh kwn2 dulu..paham..baru kenal kot..

okay lahh..cukup..mcm pnjg je nie...

ape yg aku nak ckp sebenornye ialah..

UMUR AKU DAH 20
TERIMA KASIH KPD SEMUA YG WISH.

Tuesday, 10 January 2012

Kelebihan orang bujang

Kewangan
Dari segi soal kewangan, sudah pasti kehidupan single adalah lebih menjimatkan. Ini kerana anda hanya perlu memperuntukkan wang hanya untuk diri anda sahaja. Apabila anda memilih untuk berpasangan, pasti akan lebih banyak wang yang perlu dibelanjakan.

Kawan
Apabila anda single, anda sebenarnya bebas dalam untuk berkawan. Ini kerana tiada mana-mana perasaan lain yang akan cemburu sekiranya anda berkawan terutamanya apabila berlainan jantina. Ia pasti akan berbeza sekiranya anda sudah mempunyai pasangan. Pasti pergaulan anda akan sedikit terbatas.

Bebas untuk melakukan apa yang anda mahu
Pasti didalam kehidupan banyak perkara yang anda ingin lakukan. Untuk memudahkan anda melakukan apa sahaja yang anda mahu, memilih kehidupan yang single adalah lebih baik. Ia kerana anda tidak perlu untuk menjaga perasaan pasangan dan hanya fokus untuk lakukan apa yang anda inginkan.

Tidak banyak masalah
Menjaga dua hati yang berlainan pasti akan lebih sukar berbanding menjaga satu hati. Pasti akan wujud pelbagai masalah yang akan merunsingkan anda. Dengan memilih kehidupan yang single, sudah pasti masalah akan berkurangan kerana anda hanya perlu memikirkan mengenai diri anda sahaja.

Kurang tanggungjawab
Apabila anda sudah ada pasangan, pasti tanggungjawab anda juga akan semakin bertambah. Tanggungjawab adalah lebih berat sekiranya anda adalah seorang lelaki, yang wajib untuk melindungi pasangan anda, dari segi soal keselamatan mahupun keselesaan kehidupan mereka.

Artikel ini hanya untuk pasangan couple bukannya dah berkahwin XD
yg sbnarnya bukan sengaja pilih single..
takde jodoh lahh.

Saturday, 7 January 2012

Luahan Hati

Langkah ku makin panjang menuju arah itu..
aku pasti disana kau menunggu..

aku masih lagi mencari dan mencari mereka yg sudi..
aku masih lagi menunggu kedatangan apa yg org panggil..
soulmate..#awek lahh kalau tak paham#

siapa yg tak nak menyayangi dan disayangi.right?
begitu jugak aku..

tapi aku tetap bersabar dalam mencari siapakah gerangan "si dia"
bukan taknak.,
bukan takde calon..
cume belum berjumpe dgn gadis yg sesuai dgn hati dan perasaan *cewahh madah..

kawan-kawan aku merata berkata
"aku dah kau bila lagi"
"sabarlah pasti ada untuk kau"
#menyirap jugak dgr#

ada jugak kawan-kawan suruh usha yg ini.,
usha yg itu..
tp yg nak diusha tu subhanaallah..
weii ! bukan memilih tapi kan..
namanya pun aku cari utk menjadi teman hidup utk selamanya.
so please reccomend kan aku yg cantik molek..
cantik bermaksud fizikalnya.,biar cantik mata memandang.
org nmpk nnt die ckp "cantik org rumah"
molek bermaksud dari segi perangainya..
org perhatikan nnt die ckp "molek perangai budak nie"

sedangkan dalam islam sendiri ada panduan atau garis panduan utk mencari calon atau teman hidup

Rasulullah s.a.w pernah bersabda, “Seorang wanita itu dinikahi kerana empat; kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikkannya dan kerana agamanya. Maka hendaklah kamu mengutamakan yang beragama, nescaya kamu berbahagia.”

bukan nak tunjuk kuat agama.tidak. cume nak berkongsi ilmu.

bagi aku jodoh,ajal,pertemuan itu semua ditangan tuhan.
ada sedikit lagi ilmu yg aku nak kongsikan dekat korang-korang nie..

"Jodoh ditentukan oleh Allah S.W.T sewaktu kita berumur 4 bulan di dalam kandungan."
pada masa itu,malaikat tulis nama kita,rezeki kita,kerja apa,kahwin atau tidak,cerai atau kekal,anak berapa dan semua tentang diri kita..

takkan lari gunung dikejar.right?

#lebih selesa hidup single pada masa sekarang..tp kalau ada "puteri yg ingin bertandang ke taman hati ini,dipersilakan...

takde apa lagi yg nak aku taip sekarang..
apa yg aku mampu lakukan..usaha utk mencari si dia,dan berdoa agar dia cepat hadir utk mewarnai hidup aku..

Monday, 2 January 2012

GEMBIRA


gembira boleh ditakrifkan sebagai bahagia..
gembira ialah satu sikap manusia apabila mengetahui berita gembira,perkara yg menyenangkan hati dan berita baik.

apa sebenarnya nak aku ceritakan??

cerita pasal kawan-kawan aku yg gembira dgn org tersayang..
aku happy bila tgk mmber-mmber satu line nie dahh ada awek..
sebab bila diorang happy aku pun turut happy..

first teman rapat aku..
entah berapa lama entah dia usha awek die tu..aku sendiri tak ingat..
tp setelah segala usaha..akhirnya ia membuahkan hasil..
skrg mereka telah bersama berdua..
timing yg sgt ngam..
mereka declare time..
New Year geng..

second teman rapat aku..
kawan sampai mati..
mereka dah berkawan lama jugak..
tp mmber aku nie tongong..dulu mase belum cple awek die skrg mmg suka die..tp die sibuk cari mata air lain..
first puasa..segalanya diluahkan..baik pada pihak lelaki mahupun perempuan..
maka mereka declare pada first puasa 1.8.2011

mereka sudah berpunya akhirnya..
aku telah melepaskan mereka..
dulu aku jaga diorang..
diorang jage aku..
tp skrg..
pasangan dioranglahh jaga diorang...
dan aku akan terus jaga diri sendiri...
keje aku skrg hanya perlu tgk-tgk kan mereka shj..
kerana mereka telah ada PENJAGA/ANGEL memasing..

Nafis Selamat....
TAHNIAH...ape pun kita kawan sampai mati kan..

Muhammad Danial Shahzaimy
TAHNIAH...kawan sampai mati..

aku cume mendoakan korang terus bahagia..

AKU..
terus mencari dan mencari mereka yg sudi...


#geng.guwa suka.guwa happy.guwa seronok bila lu semua dah berpunya..
mean aku tak perlu jaga korang lagi..

AKU GEMBIRA.