Sunday, 19 August 2012

Salam lebaran

salam syawal utk semua !.. lama dah tak update blog kawan nie..masa tak berkesempatan.. keje memanjang.. nie cuti sekjb sempat ler meng-udate-kan blog ni.. Bulan Syawal..bulan kemenangan bagi seluruh umat islam.. alhamdulillah puasa pada bulan Ramadhan dpt kita tempuh.. 1syawal masa aku hanya dirumah.. menunggu sanak sedara dtg ke rumah.. maklum lahh kawan ddk rmh pusaka arwah nenek kawan., jadi kawan takleh nak lari kemana lahh first syawal nie.. tp syawal kali ini ada sidikit perbezaan.. dulu masa bergelar pelajar mama support dari ujong rambot smpi ujuong kaki sejak dah kerja sndri semua beli sndri.. pening bila nak raya.. apa yang aku beli raya nie..just kasot je..sebab tu yang paling takde.. seluar baju semua guna last year pnye.. yang penting bukan wang ringgit yang kita cari.. asal dpt beraya bersama keluarga itu sudah cukup bg aku.. even kekadang merungut jugaklah., org berjalan kita masih kat rumah.. apa yang aku nak sampaikan cuma SELAMAT HARI RAYA MINTAK AMPUN SALAH DAN SILAP.

Monday, 6 February 2012

PONDOK KAMI

Apa yg istimewa tentang pondok..
mungkin bagi org biasa yg tak kenal tak tau..
apa makna,apa cerita,apa kisah di sebalik nama PONDOK KAMI..

bertemankan melodi musik yg lembut,biskut mayat(biskut craker kering),teh O panas,unggun api bakar sampah,dan r*k*k menjadi peneman malam kami.
oldskool giler bagi aku..

pondok menjadi port segala aktiviti..
tgk movie,gosip sana sini,cerita yg telah bertahun berlalu,port meeting..
sungguh menggamit memori bila berbicara tentang hal-hal yg telah bertahun kami tinggalkan.
cerita zaman kanak-kanak,zaman sekolah..

malam minggu,waktu cuti,waktu free..
tidak dihabiskan dgn menggunakan wang ringgit..
apa yg perlu hanya bertandang di PONDOK KAMI..

walaupun sering melepak di PONDOK KAMI..
ceritanya tidak habis..
sentiasa terdapat berita,cerita,gosip terbaru lagi panas..

mungkin biasa saje bagi kamu..
tapi bagi kami situlah tempat yg kami rasa paling cool dan tenang..

ia bagaikan terapi bagi kami jika mendapat masalah..
berkongsi cerita,bertukar cerita..
tiada rahsia antara kami..
segalanya diluahkan disitu..
kami adalah adik beradik..
yg berlainan ibu bapa..haha

dimana PONDOK KAMI?
tiada di tempat lain.
zouk,pavi,bpmall pun tak dpt lawan betapa bestnye melepak di PONDOK KAMI

kami dan pondok tak dapat dipisahkan.
pondok mengeratkan persahabatan kami.
sehingga kami berjanji.
"KAWAN SAMPAI MATI"
pondok kami menjadi saksi..

siapa kami..
kamu tafsirkan sendiri.


#entri kali ni mungkin agak slow.tapi itulah dia.cerita tentang PONDOK KAMI.yg tiada kesudahan.tiada penamat.aku sayang PONDOK KAMI dan MEREKA#

Friday, 20 January 2012

20



Happy Birthday To Me.
20.01.2012

umur aku mencecah ke angka 20.
ye..aku skrg dah 20tahun..
lama sudah aku bertapak dibumi ini..

Mmg ramai yg wish aku.
happy birthday lahh.,selamat hari jadi lahh.,selamat hari diberanakkan lah.,selamat itu dan selamat ini..mmg bnyk selamat diorang kat aku..
hahahahah

yg tak boleh belah tu..SELAMAT HARI TUA..
yelahh..aku je yg tua..korang pun masa ny akan tiba lahh..

seiring dgn ucapan selamat tu ada jugak antara mereka yg tnye soalan yg sgt berat aku nak jawab..soalan yg buat lidah aku kelu..terdiam seribu bahasa..
"nie dah tua nie,dah 20 nie bile nak ada awek"

aduh serius aku terkelu lidah nak menjawab..
sana tnye sini tnye..
sakit telinga dgr nye lahh..
haishhh.....
lain kali tnye2 lahh selalu ye bila sy nak ada awek...
haahahah

terpikir jugak..umur semakin meningkat..tp tulahh..entah bila waktu nye nak tiba..
mana ada manusia yg taknak bercinta kan..
mana ada manusia yg taknak berkasih dan dikasihi kan..
so skrg masih menunggu masa saat dan waktu yg sesuai..
jodoh pertemuan ditgn Allah..

selama 20 tahun hidup bnyk dah perkara baik,buruk,manis,pahit yg terjadi..
selama 20 tahun nie jugak bnyk mengajar aku erti kehidupan..
selama 20 tahun nie aku mengumpul segala pengalaman..

hari-hari yg bakal aku lalui mungkin sukar,mungkin senang.
siapa tahu kan..
aku hanya mampu berdoa agar dipermudahkan segala urusan...


terima kasih dan syukur ke hadrat Ilahi yg telah membenarkan aku hidup sampai skrg.
terima kasih kpd parents sy yg telah menjaga sy selama 20 tahun nie..
terima kasih kpd kawan-kawan yg bertahan utk kwn dgn aku..
terima kasih semua...

yg buat aku sedikit happy ialah si dia..
bukan makwe..
die "stalker" yg baru tahun nie "tegur" aku...
dan die membuatkan hati aku berbunga kembali utk bercinta setelah sekian lama..
dah cukup.,pasal die entri seterusnya okay..heehehh
skrg tgh kwn2 dulu..paham..baru kenal kot..

okay lahh..cukup..mcm pnjg je nie...

ape yg aku nak ckp sebenornye ialah..

UMUR AKU DAH 20
TERIMA KASIH KPD SEMUA YG WISH.

Tuesday, 10 January 2012

Kelebihan orang bujang

Kewangan
Dari segi soal kewangan, sudah pasti kehidupan single adalah lebih menjimatkan. Ini kerana anda hanya perlu memperuntukkan wang hanya untuk diri anda sahaja. Apabila anda memilih untuk berpasangan, pasti akan lebih banyak wang yang perlu dibelanjakan.

Kawan
Apabila anda single, anda sebenarnya bebas dalam untuk berkawan. Ini kerana tiada mana-mana perasaan lain yang akan cemburu sekiranya anda berkawan terutamanya apabila berlainan jantina. Ia pasti akan berbeza sekiranya anda sudah mempunyai pasangan. Pasti pergaulan anda akan sedikit terbatas.

Bebas untuk melakukan apa yang anda mahu
Pasti didalam kehidupan banyak perkara yang anda ingin lakukan. Untuk memudahkan anda melakukan apa sahaja yang anda mahu, memilih kehidupan yang single adalah lebih baik. Ia kerana anda tidak perlu untuk menjaga perasaan pasangan dan hanya fokus untuk lakukan apa yang anda inginkan.

Tidak banyak masalah
Menjaga dua hati yang berlainan pasti akan lebih sukar berbanding menjaga satu hati. Pasti akan wujud pelbagai masalah yang akan merunsingkan anda. Dengan memilih kehidupan yang single, sudah pasti masalah akan berkurangan kerana anda hanya perlu memikirkan mengenai diri anda sahaja.

Kurang tanggungjawab
Apabila anda sudah ada pasangan, pasti tanggungjawab anda juga akan semakin bertambah. Tanggungjawab adalah lebih berat sekiranya anda adalah seorang lelaki, yang wajib untuk melindungi pasangan anda, dari segi soal keselamatan mahupun keselesaan kehidupan mereka.

Artikel ini hanya untuk pasangan couple bukannya dah berkahwin XD
yg sbnarnya bukan sengaja pilih single..
takde jodoh lahh.