Friday, 2 December 2011

ULTRAS MALAYA

1.Apakah itu ULTRAS

ULTRAS mengikut penafsiran Wikipedia adalah sejenis kumpulan yang dikenali dengan sokongan padu yang fanatik dan persembahan yang dipertunjukkan oleh mereka. Secara keseluruhannya, ultras di seluruh dunia dikenali dengan penggunaan suar (flares), terutamanya dalam koreofrafi tifo, sokongan dari segi sorakan dalam kumpulan besar dan banner yang dipasang di stadium.
Tindakan sesuatu kumpulan ultras di luar Negara adalah boleh menjadi extreme dan kadang kala dipengaruhi oleh sesuatu ideology politik atau perkauman, tetapi kebanyakannya ia adalah satu fenomena ultras, keghairahan dan kesetiaan dalam menyokong sesuatu pasukan.
Menurut dalam artikel yang ditulis di laman sesawang (www.ultrasmalaya.net), penulis menerangkan dengan lebih lanjut mengenai ultras. Dalam tulisannya, perkataan ‘ultras’ wujud dari perkataan ‘oltre’ yang bermaksud ‘beyond’ atau melampaui batasan. Beliau menekankan untuk menjadi ultras seseorang itu harus maju setapak lebih dari orang lain.

2. Curva

Curva dan ultras adalah signifikan. Curva dalam bahasa itali atau ‘curve’ dengan kata lainnya adalah lengkongan di dalam stadium. Seseorang ultras hendaklah menumpukan taat setianya pada curva. Seperti mana A.S Roma di Stadium Olimpico memilih Curva Sud dan Milan di Curva Nord, Stadium San Siro. Ultras memilih untuk setia dengan curva adalah berdasarkan beberapa faktor antaranya adalah dari segi sejarah yang dikhabarkan bahawa curva adalah tempat yang diberi kepada golongan yang tidak berkemampuan untuk membeli tiket bagi tempat duduk yang mahal dalam stadium, kebiasaanya diletakkan di belakang gol. Zaman berganti zaman, curva menjadi lokasi wajib bagi setiap ultras menjadikannya sebagai markas mereka bersorak dan berdiri 90 minit. Kebiasaanya, di curva lah aksi-aksi menarik di pertontonkan sebagai tanda sokongan misalnya dalam pembakaran suar, pertunjukkan tifo dan paparan koreografi.

3. Corteo

Perarakan ultras beramai-ramai dengan bendera, banner dan chants dikenali sebagai corteo. Sambil berarak, ultras akan menyanyikan pelbagai lagu semangat mengiringi corteo mereka. Lazimnya corteo dimulakan sekumpulan kecil dan diikuti orang ramai menjadi perarakan besar. Corteo adalah penting dalam menunjukkan kegerunan kepada pihak lawan. Ia dapat menjadi senjata yang boleh melemahkan semangat pihak lawan disaat menyaksikan segerombolan tentera yang mereka perlu hadapi.

4. Tifo

Tifo berasal dari perkataan itali, merupakan salah satu elemen penting dalam ultras. Ia adalah satu paparan koreografi yang membentuk imej dan tulisan. Tifo dilakukan dalam skala yang ramai dan disiplin yang mantap diperlukan dalam membentuk koreografi paparan tersebut. Bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti plastik, kertas yang membentuk paparan, bendera dan banner yang besar, paper rolls dan sebagainya bergantung kepada kreativiti penyokong.

5. Capo

Ketua yang memimpin sesuatu krew atau tentera digelar Capo yang berasal dari perkataan itali. Disiplin seseorang ultras turut mewajibkan crew ultras untuk mengikut setiap arahan yang diberikan oleh capo. Ini bagi memastikan keseragaman dan setiap choreo yang mahu dilakukan dapat dilakukan dengan jayanya. Crew adalah dilarang sama sekali berdiri di tempat capo iaitu di bahagian bawah sekali bagi mengelakkan kesesakan yang akan mengakibatkan arahan tidak sampai dengan lancarnya. Seseorang capo harus bersifat tegas kerana capo adalah dipandang tinggi dalam ultras kerana nadi kelancaran sesuatu perjalanan bergantung kepada capo.

6. Flares dan Bom asap

Ultras tanpa suar (flares) adalah sesuatu yang tidak seimbang ibarat pantai yang tidak berombak. Disiplin dalam pembakaran flares adalah suatu yang seni. Ramai orang yang menyalah anggap bahawa ultras yang membakar adalah samseng bolasepak. Penulis percaya penggunaan flares dikalangan ultras adalah berdisiplin dan terkawal. Seseorang ultras bijak yang membakar flares akan memadamkan sendiri flares yang dibakar dan tidak dibaling ke padang kerana ia boleh menggangu perlawanan. Memegang flares dan membakar bom asap adalah sesuatu penghormatan dari ultras kepada pasukan di samping menimbulkan rasa gerun kepada pihak lawan. Kontroversi mengenai pembakaran flares dan bom asap haruslah diredakan memandangkan disiplin ultras dalam mengendalikan instrument tersebut adalah terkawal.

7. Bagaimana mengenal ultras

Dalam artikel Ultras Malaya menafsirkan bahawa seseorang ultras itu tidak boleh dilihat dengan pakaian (dress code). Lazimnya seseorang ultras dikenali dengan hooded, scard/mafla yang menutupi mukanya, dan tidak mengikuti trend berpakaian seseorang peminat bolasepak. Baju yang dipakai juga tidak mempunyai logo kelab. Hanya kawan baik akan mengenal seseorang ultras dan Ultras itu bukan satu trend tetapi jiwa, fenomena dan budaya.

8. 4 teras dalam Ultras

1) Tidak berhenti menyanyi atau chanting semasa perlawanan, tidak kira keputusannya.
2) Tidak duduk semasa perlawanan.
3) Hadir sebanyak mungkin perlawanan (Home & Away), tidak mengira kos dan jarak.
4) Kesetiaan kepada lokasi ultras. (Curva)

9. Perbezaan Ultras dan Hooligans.

Hooliganism lebih kepada pergaduhan antara kelab. Berbeza dengan Ultras walaupun kadangkala boleh menjadi ganas, kebanyakan perlawanan berlangsung tanpa insiden pergaduhan. Ultras adalah seni. Seni flares, Tifo dan choreo. Seseorang ultras tidak akan menyerang, namun jika diserang pertahankan diri adalah menjadi keutamaan. “Ultras never leave man behind; this is brotherhood, blood in blood out”


*hanya copy paste dan sedikit research tentang ULTRAS MALAYA
tidak berniat ingin mencuri tp hanya utk berkongsi...
maaf jika ada org-II kuat ULTRAS yg marah,tak puas hati dan sebagainya..
kesemua informasi ini diambil di STU Group(southern troops ultras)
atau ultras johor.

sekali lagi maaf kalau ada yg tak puas hati..ini hanyalah utk informasi bagi mereka yg tidak mengenali ape itu ULTRAS MALAYA.

Thursday, 24 November 2011

Selamanya !!


Anak garuda terbang beribu,
Hinggap sebalas di tengah laman,
Mati sepuluh du hujung kuku,
Satu memekik taring di badan,

anak garuda terbang melayang,
anak harimau berlari-lari,
bola di sepak jgn disayang,
pastikan Malaysia terus dihati,


Membela ikan, sepat dikurung,
Belida berenang, ada di sawah;
Dua pasukan hebat bertarung,
Ada yang menang, ada yang kalah.

Tidak ku sangka, tidak ku duga,
PENYOKONG MALAYSIA penyokong setia,
telah cedera para garuda,
berbangga kita di tanah jawa.

Biji muda biji tanaman,
Di batas padang biji semaian;
Sebiji bola jadi taruhan,
Di atas padang jadi rebutan.

burung garuda telah diratah,
singa sebelah sudah cedera;
jgn kita mudah mengalah,
kerna kejayaan tidak datang segera.

lawan datang dgn garangnya,
harimau menjeling dgn santainya,
hajat lawan nk menang bergaya,
harimau tak gentar itu pastinya.

Liputan menyeluruh dari media,
Sebaran berita untuk rakyat di sana,
tak kira Malaysia bertemu siapa,
pastinya jaring terkoyak jua.


SELAMANYA HARIMAU MALAYA !!

#bukan semua pantun rekaan sendiri,
copy paste perkara biasa
harap dimaafi diri ini
kerna selamanya tetap MALAYSIA

Monday, 21 November 2011

ciggarates

Merokok..ye.aku seorang perokok..
kat blog die,ada cerita pasal kategori perokok
aku pada part smoker addict..ketagih rokok..
tp ramaikan yg tak suke prokok
dulu cerita nak berhenti tp sekejab je..
sekarang cume dah kurang laa tak mcm dulu..
jadi aku sediakan tips nie utk org2 yg antara nak berhenti atau nak slow down ka


1. Melengah-lengah
Lengahkan tindak balas ke atas keinginan merokok seperti melambat-lambatkan mencari rokok. Sekiranya rokok ada di tangan, jangan dinyalakan terus, tunggu sekurang-kurangnya 5 minit. Keinginan untuk merokok ini kesudahannya akan hilang juga. Katakan pada diri anda “nanti” setiap kali anda ingin merokok.

2. Menarik Nafas Panjang
Tarik nafas anda dengan panjang sekurang-kurangnya tiga kali dengan perlahan-lahan.

3. Minum Air Dengan Banyak
Minumlah air banyak-banyak. Sebaik-baiknya air galian atau air masak suam. Jangan minum air berkafein seperti kopi atau teh, kerana minuman ini biasanya akan membuatkan anda ingin merokok selepas meminumnya.

4. Membuat Sesuatu
Buatlah sesuatu yang boleh mengalihkan fikiran anda daripada rokok. Contohnya bersiar-siar makan angin, telefon kawan, membaca buku, bermain muzik, membuat silang kata, berkebun dan sebagainya.

5. Menguyah Sesuatu
Mengunyah sesuatu seperti gula-gula getah,lobak merah,buah epal dan sebagainya. Elakkan sesuatu yang manis seperti gula-gula biasa.

6. Mandi atau Basuh Tangan
Sekiranya berada di rumah, mandilah seberapa kerap atau basuh tangan setiap kali terasa hendak merokok.

7. Melakukan Senaman Regangan
Lakukan senaman regangan setiap kali anda merasa mengantuk kerana tidak merokok.

8. Memohon Doa
Doa banyak-banyak,mohon petunjuk.


p/s ; kalau ada awek lg senang nak berhenti,tu pun kalau awek korang kisah korang nak berhenti..kalau nak merokok tu ingt lahh pd org yg tersayang..

Tuesday, 15 November 2011

EXAM EXAM EXAM EXAM

sbnor ny aku nak cerita pasal exam aku lahh..mgkin rmai jgak kwn2 aku yg amik STPM kn..
mcm seram pun ada,mcm tak pun ada..
aku mmg jnis ny mcm nie..bukan tak amik kisah..mlzz nak serabot kepala..
betul tak??
punca seram nie faktor sekeliling,tgk kwn2,cikgu2,sume gasak push..
Pergghhh!! mati toqq..aku tak sggop....
sebab aku jnis taknak serabot kn otak aku dgn itu ini..jd aku cube cool..tp kekadang sakit jugak derr...

mggu depan je beb guwa dahh start exam..mampus !
21 November 2011 - 14 December 2011...
lame tak lme laa tp lame laa jgakk kn..
tp spanjang exam nnt bnyk jgakk laaa waktu skip nye..takde paper kn..time tu smpat laa tgk2,jenguk2,skodeng2 note2 utk paper yg blum diduduki kan..

tak sabar aku nak abis sekolahh..tak sabar rasenye nak pencen dari dunia persekolahan nie..
tp ada jgak laa terdetik di hati ku ini (cewahhh)
kalau dahh abis skolahh msti jarang jmpe dgn kwn2 f6 kan..
terutamanya DIA..hehehe (sensored)

mase menengah rendahh lgsg aku tak terpikir nak masuk f6 nie sbab ape,berbekalkan result spm aku yg bnyk sgt kredit,dan pggilan2 dari institusi pendidikan yg aku tak minat dan course yg bg aku tak best..jd aku amik lgkah drastik aku masuk f6..

bebalik kpd exam aku,sblum2 nie aku tak de terase pun nak exam..aku rase biase je..hahaha..pelik sebab kwn2 ak sume muka dah pucat lesi dahh bile cter psal exam..haahahha..tp sebab dwang lahh aku baru teringat yg aku tahun nie nak exam.. this is my last chance to enter universiti beb...
lpas nie takde lg dah amik2 exam kat skolahh bagai..

so rakan-rakan seperjuangan,give your best shot..
road to succes is always under construction and the contractor is yourself...

okay guys wish me luck next week
doakan aku sentiase cool dlm apa jua situasi..okay..byebye





*jgn bace je,folloe laa sekali*

Saturday, 1 October 2011

Impian








percaya atau tidak tahun i will seat for stpm exam..
percaya atau tidak tahun nie i want to tryout for raja lawak 6..

stpm sgt penting..
raja lawak 6 kedua terpenting..

aku.,nafis..nak sgt masuk RL nie...
dpt tak dpt belakng cerita..
mcm die ckp kiter bukan nak mng kiter cume nak try je..nak tunjuk bakat..nak try bakat melawak nie..takkan nak melawak dpean kawan-kawan je kan...
kami rase mmg kami patut ke depankan bakat terpendam kami nie..
kalau tak dpt dahh nasib kan..
berserah jelaa..tapi kalau dpt pun amti jugaj..coz..audition mase aku exam stpm FINAL!
aku takot "kalau" terlepas smpi stage 2 stage 3 dan seterusnya..mane aku nak letak exam aku..takkan nak postpone..giler ke hape...

serius..takot kalau tak dapat..and takot jugak kalau dpt..

segala point lawak telah di sediakan..telah di susun..hanye perlu di sampaikn shj..
tp mcm mne kalau dpt..mane aku nak sangkot FINAL exam stpm aku nnt...

takpe..we try..whatever happen we think it later...
hope we will got it..

just doakan kejayaan kami..berharap segala pa yg akmi lakikan akan mendpat keberkatan Ilahi..amin...

Tuesday, 27 September 2011

Aku Syok Kat Die

hurmm..sejak beberape hari nie..aku syok sgt tgk die..tatau knp..tp die sgt sweet..bukan sgt sweet shj..malahan sgt sweet giler....
smpi sy syok kat die lahh..
tp tatau laa kalau die perasan sy syok kat die..
percaya atau tak..die baru form 3..depend laa nak caye ke tak...
sy takde kuase .. tp sy syok kat die..
tp masih ad keraguan dlm hati..cewahh..hehe
die tu sweet..takkan takde bf kan..
sy bukan takot nak tegur die...maklum laa..dahh berbulan-bulan hdop sorangsorang...
ermmm....
cerita ny mcm nie..
satu hari sy tersame-same masuk ke library dgn die..
then mase die blek kelas..sy pun follow je..smpi kelass..sbb tu sy tau die form 3...
percaye atau tak..name die pun saya tak tau..
sy tatau nak mule mcm mne..dari mane...
mcm pelik kan..budak umor 19tahun yg tahun depan dahh 20tahun..suka kat budak form 3 umor 15 tahun..yg tahun depan umor 16 tahun..
p lantok p lantok p lantok !! aku kisahh ape..
suke kome laa nak kte ape...
tp yang penting sy syok kat die...
knp sy tak usha menggunakan teknologi yg sedia ada skerang nie..it yg tersedia nie..sbb..die fb takde..twitter pun tarak..
hurmm..susah tau..
kalau sy jumpe die..sy senyum je berani..tp nak ckp gagap ler..
serabaikan..hahahaha
serius dahh angau ..dahh giler bayang..
dahh nak periksa nie..dan budak tu pun dahh nak periksa pmr..hehe.
lagi 1..
percaya atau tidak..die sebaya dgn adik sy yg ke-3 tu..hahahaha
sejak aku nmpk die,,haha,,syok giler tgk die..senyum die.muke die..sume pasal die laa...


AKU SYOK KAT DIE !!!!

Saturday, 24 September 2011

priority.,keutamaan.,penting.,hobi

WFFC= world football freestyle championship
nme aku trickstar sbb nie laa..aku sgt suke freestyle..tatau mcm mne leh tersngkot dlm bnde nie..tp aku sgt mnat..ada jugak hajat nak wat video aku tgh freestyle..tp mcm malu laa..tak power kan...

guitar=gitar
sy suke main gitar..org yg ajr sy main gitar adalah kwn sy..jay waii=farid jamil..
die terer tau..mcm2 lagu die pndi..aku cume tau basic je..jnji ada bnyi sudahh..hehe..bnyk jgak lagu2 yg simple aku main..tp main kat depan umh depan kpg je..

jadi nie laa priority dlm hdop aku..lg2 freestyle tu..tak lehh hdop tnpe bolaa..bola bdak kecik rm5 pun aku tak ksahh..haha...jnji bolehh freestlye...
nnt kalau dahh terer nak msok mffc..sme mcm wffc cume mffc tu freestyle ngn org m'sia je..wffc tu freestlye ngn org luar m'sia..
gitar tu sekadar isi masa lapang..menjadi halwa telinga bagi kwn2 juga diri sndri tatkala bosan..apa yg termampu je.....hehehe


tu laa keutamaan yg aku utama kan dlm life aku...
takde guitar bolehh hidup lagi..takde bolaa..owhh mann..i cant believe this !!
so tu jelaa...antara benda2 yg aku suke buat..

Saturday, 11 June 2011

HOLIDAY IS OVER !!!!

fuhfuhfuh...
amcam bro cuti pnjg??
haha,cuti sudaa abis bro..

ap je yg aq wat mce cuti nie haa??
ntahh laa...cuti mcm biase2 sgt...
first week..keje aq time cuti nie hnyelahh mkn tdoo,mkn tdoo...
real x...pemalas sgt cuti nie...
first week cuti mmg kosong abis..xde pngisian lgsg..yg trisi prot je wahai sahabat...haahha...
aq mmg xde kmne pon..cuti nie stakat g kL..g ganu..2 jelaa..2 pon 2hari je bro...
adui...mngisi masa lapang di waktu cuti dgn perkara2 yg xbrape nk bg faedahh sgt..hehe...
lpaq2 je pon ad gak..buang duit buang mase..buang tteeetttt.....sshhhh..diam..
tp cuti nie ad jgk laa msok tournament itu ini..tp 2 laa..bsor mne je hdiah ny..event pon 1hari je...
ad laa sbtu ahd lg jgn ckp..parent aq da la xde umh..mmg xde sape nk kasi bebel ini telinga laa..mmg tdoo pkol 5pg bgon mau2 tghari...omakai !!...
buruk perangai..haahhaahah
lpas 2 ptg2 g laa aq bersukan....xkcahh laa..ap2 pon jln..jnji sukan...
mlm pon gtu laa jgk..time ad ajk bersukan g la..klu xde..mmg xleh nk wat ap klaa..ddok umh..online tidooo....ahhaah


week 2 agk best ckit plus ngn bnde xenak ckit laa...
ari senin mmg koasong gak..tp ari selasa 2 yg aq pleng suke..haah'
knp??
jd org bgozz sgt...
nk g amik gaji xde transport ajk aq...
klu da ajk aq..ap lg...bkan mnx pyong laa..tp harap2 dpt laa dipyong...abg xkcahh..minyak full tank,perot full tank..topap rm5..ckop laa kwnn..xbnyk kot abehh...
haahahah
tq to ahmad nuaim coz smggu nie gasak pyong aq je..haahah..
kwn senang kwn pon tumpang senang laa..
ahahahaah..jgn mara broo...nk tggu aq mmg xtau laa mase ny ble..haahahhaahah
kemudian di tmbh plakk dgn percutian muhamad nafiz...
ahhh ..maut r..korang pon tau laa...
aq ngn gmok klu da jmpe parahh..
ad gua kcahh..lu ayahanda ka?..lu abg long ka?..ini batu pahat aq ngn gmok msti pgang pnye laa...ahhaah..
xpnah2 aq dlm idop..smggu smpi 2 movie aq lyn kat wayang..
itu kL GANSTER sama itu KARAK laa..ahhaah..dasyat bukann..
tp biase laa..org pyong..muke aq nk tgk wayang..xde ny laa..baek aq tggu dvd haram or aq donlod..lg baekk..sng.
tp org da nk bg pyong kn..trima dgn hati terbukaa...

ermm..lg 2..last2 day cuti nie laa aq terkena pnyakit demam..adui..apee pon xboleyy
mmg apee pon xboleyy r..mkn xslera.idung stuck,meleleh beb..eheh...sekeleh..ahahah
poning paloo xyah ckp r..agk2 kepala berat je..tdoo laa aq..
harap2 demam nie xde laa smpi hari naek skolaa kn...

lpaq pnye lpaq pnye lpaq..'cuti sudaa habis broo' bak kate aaron aziz..heehhe
ari senin depan sudaa skolaa laa...naek2 trus dpt result MUET laa...(m'sian univrsti english test)....
sgke male usaha akn terjwb hari 2...aq hope aq lulos laa...
aq mndoakn jgk kwn2 f6 aq..smoga dwang akn dpt lbh baek dri aq....
jd xde laa nyusah2 dwang kne amik 2kli kn...


jd 2 jelaa crita mrapu aq sepanjang aq cuti nie...mmg nmpk crita aq xsusun...sbb ap..
sbb aq mmg xde idea lgsg nk tulis pcal ap....
lg 1..17.6 nie mLawak kat jb..trase mcm nk g laa..eheheh

so kwn2..tq coz sudi bce bnde2 karot nie..
sjen k bgtau korang ap yg aq wat mce cuti nie..eheheh
korang pon wat mende yg same ke??
eheheh
so..pastikn diri anda bersemangat mase naek skolaa senin nnt yee..
ok bye2...

Friday, 3 June 2011

care2 nk org suke anda..haahah

haaaa....msti plik kn....
rmai skang yg berkwn hnye pd keadaan seseorang 2...
asal org 2 smart ckit 'die kwn ngn aq 2'...
asal org 2 selekeh je 'eh aq xknal doe sape dak 2'..
asal org 2 pkai branded je 'aq slalu lpaq2 ngn die'

ahahahah..nie ad laa care2 nk org rmai kwn ngn anda xkcah laa kat pedbuk ke,twitter ke,myspace ke[klu ad la],tagged ke....
first klu korang nk add msti korang tgk profile pic die kn..tgk org ny mcm ne kn..eheheh...aq tau laa..coz kekadang aq pon wat mcm 2..ahahaahahah...
utk menambah rakan2 duniawi korang nie yg korang kne wat....

firstly:
korang msti ad pic yg smart..
















then korang edit laa pic 2 lelawa..tkar sane..tkar cni..lighting ckit2..letak laa nme
"POPULAR" korang 2....ahahahah...mcm nie haa...

















kn..msti korang akan ad friend request tiap2 kli korang bkak korang ny account....ahahahahahahaq xnk gne pic org..nnt org trase laa plak...baek gne pic sndri....

secondly:
korang kne laa ad barang2 branded....mcm nie....








camera yg bsor2 2...bru laa ad org nk 'KAWAN' ngn hang...hahaha....

ahahahah...lepas 2 korang kne pkai laa bnde2 mcm nie...











nnt org tgk ko smart je an..ahahahahah
2 yg kekadang korang nmpk mamat2 kerek yg pkai mende alah nie maghrb2..memalam pon ad..haahah...nk plesing ny tajuk laa..ahahah..mentang2 laa awk ad oakly frogskin...

selain dari itu...korang kne laa jgk pkai jam yg smart2 mcm nie...






time2 mcm nie laa dak2 yg kerek nie akn konon ny menepati mase..haahahh...skjb2 tgk jam..lpas2mnit tgk jam..selang seminit tgk jam...
lpas 2 klu pkai long sleves dwang msti slalu naek kn lengan bju dwang..bangang pkai long sleves tp gasak nk sengseng lengan je...ap daa...


thirdly:
nie kpd yg bran2 jelaa..yg nk sgt publisiti murahan kate aq laa..haahha

kat status korang update laa bnde yg meriah2 ckit...contoh ny;
'perghh..mlm td mmg syok r geng outing snap2 pic kat dataran batu pahat'
konon ny korang nie terer laa bab2 snap2 nie..padahl jln2 je..smbil pgang bnde alah 2 kat tgn..leher korang...ahhaha

then korang ckp laa trash ckit..mksd ny mencarut laa..yg korang nie bnci kat dak2 hot ke pa ke..ahhaahahah...msti rmai yg nk tau ko bnci ngn sape...


fourthly:
ko kumpol kn dak2 yg ap aq ckp kn kt ats td...ad brg branded..pic lawa2..ckp bnde trash...ko wat geng..then msti org tgk korang..lpas 2 korang bngge dri laa..haahahh....
real kn..heheeheh


fifthly:
korang pkai nset mahal2 blackberak..ahahah.c3...x2...


lpas 2..korang pkai laa lgu2 english yg latest..xpon hardcore ke..lgu2 yg org laen xpnah dgr..haahha...xpon korang maen laa lgu2 indie ke..kan dak skang ngh gler bnde2 mcm nie...



tp xkmne pon bnde nie..ahahah...aq xde sume nie...klu ad pon aq dok plesing brg org je..da tuan xnk pkai mehh..bia aq plesingkn...haahah
kpd yg trase jgn amik hati...
coz nie laa yg aq nmpk kat dak2 skang..
asal boleh je wat kwn..ahaha xde ny nk tgk ank imam ke..ank bilal ke [trase aq]..ank artis ke..tp klu bpk korang org yg popular atau atok korang popular..lg sng korang wat nme...hehe..btol ap aq ckp nie....ehheh

kpd sesiape yg nk mncube silaa kn..aq xhalang..siap aq bg care2 lg nie haa..
then klu mseh xde org nk add ko...ap lg..ko add jelaa dak ur..kompem dak ur approve pnye...

tp ad satu quatation yg aq dgr..eminem ckp...
"god gave shoes that fit to u..so wear it..dont u ever find n wear others shoes"
mksd ny...tuhan da jd kn kite nie ad klbihan mseng2...jd just be ur self laa...kn??...

ok...nie je laa..ehheh..bye..tq krena mmbace..

Monday, 30 May 2011

TRIP TO PULAU PERHENTIAN...

bnyk ygberlku mce kmi g bercuti nie..ehehh...
ok laa..xmau ctew pnjg2 laa...
nnt nyampah lak nk bce kn..aq pon pnat lak nk menaip ny pon..

ok..ktrang grak dri bp pd pkol 3sengah kurang lbh r...jln pnye jln pnye jln..smpi segamat dekat2 mghrb gtu...ktrang solat kat c2..ad perkre best n lucu berlaku...klu dak2 dato onn knal laa kot..ZAHIRAH..alaa dak yg senget ckit 2...ermmm..ckgu sbnor xbg die g..tp die berjye mnyelinap msok dlm bas smpi segamat..ckgu2 sume meeting jap..lastly die kne anta blek..ckgu razak yg anta..hehehe...klaka+kesian+poning klu korang ad mce 2..eheheh..then kmi bergerak ke muadzam shah utk mkn mlm..smpi di muadzam pkol 8sengah lbh kurang xsilap aq laa...lpas dok cekik kat cne kmi pon bergerak ke besut ganu pd pkol 9lbhkurang ckit....smpi di besut dlm pkol 4sengah pg..mmg pnat bdan..kat c2 pon dpt rehat kjb je..pkol 7 ktrang di bg life jacket n alat snorkel..lpas 2 ktrang pon bergerak ke jeti besut..mce smpi kmi mencri laa kdai srapan..lpas srapan kmi dmntatggu di jeti..pkol 8bru dpt bot nk ke pulau..smntre 2..ap lg..nie laa yg kmi wat..heheehhe










ehehehe...biase laa..poser2 yg xleh nmpk camre..hehehe...lpas 2 kmi naek laa bot..bot lju beb..mmg lju laa..slumber je pkck 2 tekan 30knot[55kmj] siap leh maen2 tepon lg 2..adui..
ad gak laa yg ngez2 ble pkck 2 tekan abeh..ahahah
tp 2 laa..nme pon boat..xde suspension..saket pnggang weyh..terhentak2..ahahahahahahah
then ad la dlm 40 mnit krang smpi kat pulau perhentian bsor...



ini adlah ntare bor n muke2 yg sgt gelabah ble naek boat laju..haahahah







hahaha..klaka bkan...hehehe..tp bkan die yg ngess laa..dak laen..hehehe


then smpi2 ktrang psng laa khmah..smpi 2 pg laa..dlm pkol 11/12 gtu laa...lpaq2 ttbe kmi mndpt brita akn ad skolaa laen joining the club..kte ny skolaa kelatan...nme skolaa ny SEKOLAH MENENGAH DATUK AHAMAD MAHER....
kre ny colaboration laa antre 2 skolaa nie...






haaa..bgtu laa ctew ny..ptg 2 plak pkol 3 kmi kne wat water confident kte org puteh..kte mlayu ny keyakinan diri di dalam air...mcm biase la..kmi kne biase kn dri dlm air laa..sblom 2..ktrang kne laa bercrita tntg speciality skolaa kmi..tht is....smkdo laa..crita2 dwang pon crita2 laa skolaa dwang ..mlzz nk ctew2 lbh..cozz ktrang pon da xsbor nk ke laut nie.

haaaa....instructor ktrang ckgu saiful nme ny..die laa yg meng-confident kn kmi dlm air nie..stelh thp confident meningkat ktrang pon d sroh amik alat snorkel mseng2..



klu da amik menatang nie ap lg tggu kn..snorkel laa..ehehhe...kmi pkai life jacket siap ngn menatang nie..brenang2 laa kmi...eheh...nie laa antre haiwan yg kmi jmpe dlm laut 2...what a different world...







ye,,ktang jmpe nemo !!!
best gler...mce aq jmpe ..aq jmpe 4ekor..anak branak rse ny kot....
nmpk x shark td..baby shark je pon..












yg xleh than 2..1 hri 5/6kli bebjmpe air lau...ngon pg tgk laut..mkn tgk laut..nk tdoo tgk laut..nk lpaq2 dpn khmah pon nmpk laut lg..eheheh



tp ad sdkit mslh laa....mohd iskandar senan,..kaki ny terkene blulu idung..tau x bulu idung 2 ap..bulu idung 2 nie laa...




xnk laa tnjok spe iskndar senan 2..heheheh..untung ler is kne landak laut...ahahahahah..



stelah puas kmi bermain air laut..bermain pasir..tibe mce kmi nk pulang.

mcm biase laa..smpt bergmbr lg weyhh..ahahahahahah




























then kmi pon bertolak laa ke tanah besar keluar dri pulau..time blek nie da xde lg daa yg ngezz2..sume cke2 sje...eheheh

kat tnh bsor smpt gak laa berjln2 jap kt jeti 2..tp xde ap pon..jln nme ny pon kn..
then ktrang bergerak ke jerteh..kat jerteh laa bru ktrang mmbli belahh..hehe..ntah ap nme pasor aq pon xtau laa...yg pntg mmg kje berjln mmbli jela...kat jerteh laa tmpt ktrang mencekik mkn tghri....smpi pkol 2 kat jerteh..shopping laa mrekaa puas2....lpas 2..ktrang trus kn perjalanan...mlm 2 ktrang sgh lpaq2 kat tmpt best..kt kuantan teluk cempedak geng..eheheh...dal aa dlm stengah jam lpaq2 c2..dok cekik mkn mlm lak..pkol 8sengah smpi c2..heehehhe..tp yg pelik ny..kuantan 2 mc mxde awex seyh..ahhhaahh...ktrang grak dri cne dlm pkol 9lbh xkurang mcm 2 laa...
mcm biase laa..
gendang gendut tali kecapi..
kenyang prot suke hati..
mata suda ngntok..tdoo laa pa lgi..heehehehhe

smpi beepee pkol 2...stelah kmas2 sgle2 dlm van n bas 2..mak bpk msing g ngmbik ank2 mrekaa...


so mcm 2 laa scre kasar ny holiday kmi nie...nk crita btol2 abeh r..krangn kompem2 sribu lbh page ny..haahaha

ermm..xtau la ble lg aq nk ke pulau..xkcah laa pulau mne...tp xtau blg kn ble..ntah ad rezeki ntah x..klu ad g lg..klu xde..ap leh wat kn..hope dpt g lg la..tp ke pulau laen lk..cri pngalamn kte ny pon...
haaa....nnt klu ad trip g mne2 lg..nnt aq update laa lg..heeh..ok tata..bye.....

Sunday, 22 May 2011

aku.gmok.macha





sape mreka nie....
dwang nie kire mcm mmbr gua yg terapat ngn gua r...
bile2 ktrang free ktrang msti kompem pnye lpaq2 same..
gua ad mslh dwang tmpt gua ctew...dwang ad mslh..aq yg jd mangse..
tp xpe..coz ktrang a jnji daa...kwn smpi mati..
kalu dwang cuti kompem korang akn nmpk muke gua ngn mmbr2 gua nie kat town..tmpt2 biase ktrang lpaq of coz laa summit ngn tasik y...
pagi2..mlm sblom ny 2..ktrang da lpaq2 dlu daa..bncg kn entry utk hri eck pnye kn..heehh
kire mcm mesyuarat r..mlm 2 ktrang akn kompem kn...eck nk naek ap kn...kete ke moto ke..tp lately da ad lesen kete nie..xlame daa xnaek moto..kete memanjang...
berlagak..padahal harte mak bapak 2..ehhe
nnt mlm 2 ktrang set bebaek ec kpnye program..kasi sett ad awex mau follow ke x..
tp mmg xde ny yg nk follow..hampeh,,muke2 "xmarket"...sape nk follow..tp sibok dgn ayt2 dwang 2.."abg ad vios laa"..."ap brg naek moto kne pnaz..abg ad kete"..ap pon xblehhh sbnor ny dak nie..
mlm 2 ktrang akn sediakn stok2 utk eck..bg mreke haruslah rokok di utamakn..gua xkcah sgt sbb gua da krang mrokok...them mlm 2 sesudahh lpaq blek le umah..tidoo..

pd eck hri ny...bgon komepm2 pkol 11..12 pyne..tarak gne...
lpas bgon akn di kompem kn plak..nk kuar ke x...mlm td sett je..pg ny baru kompem kn...
ktrang g bnda kompem pkol 2...3 pnye..nnt nk agkot sorang2..da amik mce pnye..
smpi summit da pkol 4..parking da free..hehehh...geliga otak gua..hehehe
sesudah smpi summit...ktrang akn wat bnda2 wajib dlu...

korang tau x ap bnda2 wajib 2...jgn pk bkan2 r...
first ktrang msti abis kn rm2 utk game tumbok....ahhaahahha....mmg da jd rutin r....
game tmbok mule2 kompem kat wayang 2....game kat citu agk kerass ckit...cozz nk smpi 130 pon pyh siot...cam hamlau...biase laa..gua yg kcik nie di dahulukan..
lpas 2 gmok..last bru macha...
lpas yg kat wayang 2..ktrang akn tron blek g kat game bwh palk..game tmbok yg kat bwh 2...kat citu agk snang nk enjot kuat2...gua yg kcik nie pon leh smpi 130++....lg kn dak2 2 yg bdan bsor..bpk org ny standard....apee pon xboleyy~~....macha pling tggi 165 seingat aq......gmok plak 180...skali 2 jelaa..yg kuat....time 2 pon aq rse mesin rosak r....xpnah2 aq tgk 180 korang tau x...


da abeh 3-3 menumbok kat mesin 2..ktrang back ke atas blek...ap ktrang wat plak..karok laa plak...heehhe..
jgn ingt suare ktrang xsedap tau...
perrggh !!!!
mmg terbaek r..gmok ny vibrato mmg terbaek..macha standard bwk low not..gua lu org jgn tnye r..standard high not r..mmg kompem2 pkai kord E pnye....heheeh
lagak lbh..heeh..kat karok wajib sorang nyanyi 2 lagu..jd ktrang bertiga..means 6 lgu r...pd kebiasaan ny la..hehehe...


lpas abeh kat summit lak..ktrang beransur ke TASIK-Y..ap ktrang wat kat sne..jln2 cuci mate plak..isi prot kwn2..heeheh..biase lpaq sne ad laa dlm pkol 5sengah lbh ckit..mcm 2 laa..knp ktrang slalu lpaq mkn mnom kat cne slalu??
sbb dlu lpas spm gmok keje ctu..sbb tu laa..heheeh..agk2 dpt laa diskaun ckit klu mkn mnom 2..ehehhehhe..biase laa nk hdop..hehehe...
lpaq2 ctu jln2 jap..wa basah2 ketiak...mkn mnom..bkar setabang dua...
lpas abeh sgle jadah 2..ktrang pon blekk laa plak..
ngantar laa sorang2 blek ke umahh....

lpas 2..mlm ny plak..lpaq2 lg..tp lpaq2 mlm laen ckit...agk berfaedah jgkk laa..ktrang akn g maen ftsal..biase laa tmpt2 ftsal..klu x dkat tman nira..ktrang grak g parit bsor bndor sne..
xbnyk sgt nk ctew pcal mlm nie..coz..maklum laa..mlm..xnmpk sgt laa..heeheh

ok 2 laa..
teman terbek gua...
gua pon xtau ap gua leh wat klu dwang nie xde..
ehehheh..mcm tacing lak ayt..aduih...
tp 2 laa..nme pon kwn..knal mule2 mce f1...smpi skang lekat bai kwn nie..mne ad aq ctu laa ad dwang mce zaman2 skolaa dlu..mmg rapat abeh laa..

gmok=Muhammad Nafis Bin Selamat...
macha=Muhammad Danial Shahzaimy Bin Muhammad Sanusi..
aku=Muhammad Iskandar Bin Zulkarnain

nie laa kwn2 aq yg rapat ngn aq..xkira laa ap jd pon..dwang ttp kwn aq..
ktrang da jnji da...
"GENG...AP AD HAL..KITE KAWAN SMPI MATI LAA"...

ap pon trimass laa gua nk ckp kat korang yg sudi jd "KAWAN" aq...


jd lu org klu ad kwn 2...jge elok2..xkcah laa laki ke pompuan ke..sharing is caring...caring is loving...ok..
assalam....... <3 <3 <3 ............

[ktrang bkn gay r]

Friday, 29 April 2011

REJECTED...gggrrrrr !!! kalau syg jgn mrh2...xmrh laa geram jee..

Maksud : telah di tolak; tidak menepati piawaian.
Situasi: barangan yang mempunyai tahap piawaian yang tinggi [iso] tidak ditepati,maka
barangan tersebut akan ditolak.

Penyelesaian : barangan ini mungkin akan dijual di Lorong Haji Taib,Chow Kit,Jalan
Pasar Batu Pahat.
tetapi barangan ini juga berkemungkinan besar akan di simpan untuk
diperbetulkan semula.barangan yang diperbetulakan semula ini mempunyai
harga yang lebih tinggi kerana kos memperbetulkannya memakan kos atau
belanja yang tinggi.

krna ap aq berbcara pcal rejected ini..sbb dri aq bleh dikatekn sprti barngn tersebut..
ttp krna ke-original-an cinta aq [waahhh..bakn maen cinta lg]..yg sucu lg murni..aq rse baek aq smpn utk dibaikpulih..xkcah laa brape lame pon mce yg akan di ambil..aq sggop menanggung kos..krana ini sbb syg..[syg plak daa]..

kpd org yg di offer kn cinta reject ni..sy sggop tggu awk....


hal ini adalh dri post aq yg lme dlu laa..yg pcal bulan 2..tp aq nk tkar..xnk bulan..nk bntang..bulan xlawa laa ad lobang2 meteor..ehheeh
even bintang aq skang agk suram..tp bg aq die ttp ber-glowing..kahkahakahakah....

kpd bntang sy yg special nie..sy ttp smpan cinta sy kat dlm store...tggu mce awk nk ambik je...utk di baekpulih...
[bkan maen bermadah aq]

tp 2 laa...syg punye pcal..ap ad hal x..tggu jelaa..klu xde jwpan jgk..aq anta trus dulang g umah die...12 trus dulang aq bwk..umh da tau daa..heeh sng koje eden...

kpd cik ehem2..plezz laa..sy lme da tggu awk..tp sy nie gelojoh bnyk..bkn ckit..time tggu awk smpt lg ekperimen ngn bunge2 laen..tp xjd..2 yg cri awk 2..mcm ad kimia antra kite laa..2 pon klu awk caye laa..awk kn amik kimia...heheeh

ingt x pcal post aq nk brenti rkok 2...pcal die laa..sbb ble aq ckp aq nk smoke die mcm xbg..xpe...syg pnye pcal..xpe yunkk..abg sggop brenti..kahakahakh,.... dia laa sbb aq nk brenti...lg pon kn..rkok bad 4 health..syukur skang aq da krang mrokok sbb die..n die pon trus support aq...
tq awk....awk bkan penghalang..tp awk pensupporter bg sy brenti mrokok...tq...

sy hrp ap sy ckp nie..dpt laa bkak pintu hati awk 2.dpt laa trime sy..dpt laa bwk relation kte nie ke next level...xdpt bkak bnyk..dpt bkak ckit pon jd laa..jnji awk ad jengah2 ...hehehe

kpd yg di mksud kn...CAN YOU ACCEPT ME??

geng korang rse ptot x die trima aq...ermm..ptot kot...hehe..tp 2 ckp aq laa..die aq xtau...

TERIMA KASIH CINTA UNTUK SEGALANYA......

Thursday, 31 March 2011

sapphire class


tamatlah zaman persekolahan waktu kita di hantiu memori..
waktu kecil waktu yang gemilang..oh tuhan ku tak mahu pergi
alangkah indah nya dunia..bila kita semua tak akan membesar..
alangkah indahnya dunia bila kita semua akan bersama selamanya


haish !!!...tersangat laa dasyat semase zaman skolaa..
ad gangster..
ad playboy...
ad tokan rokok..
ad pemalu..
ad mcm2 ad laa..
hahahaa....

glak ktawe mmg xpnah abis...
gasak nk ktawe je...
smpi saket pipi..sa2 haket prot..sgle saket laa...
mmg xleh blahh...
zaman ni gak laa yg bnyk kenangn..
aq sndri pnah ad kenangan pahit kat klas 2..knal lenda x..aq pnah kne lempang ngn die
kat dlm klass 2..aq pon xpahm laa ap mslh die..mcm hal...

hurmm..tp skang suma da blaja jaoh2..
xlaa jaoh mne..mksud aq..
ad yg msok poli..
ad yg msuk u...ad yg amik SKM...aq sorang je yg amik f6...hahaha...
tp tnpe mrekaa...
skolaa xsame feel ny mcm f5 dlu..
mreka laa shbat aq...

zyzy.asilah.sara.ogy.lenda.fai.bedah.
azza.ain.zyra._________.kacok.yati.nazura.ila.
mancor.imal.amy.mamat cuki.jimmy.dent.ejai.mattop.akim.
yg kosong aq xingt nme die laa....
yg tgh2 2 ckgu klass kamii...


so 2 laa klass kmii...
mcm hal yg berlku...dan...
aq tetap ingt dwang ...
mreka shbat aq....

Wednesday, 23 March 2011

ROKOK..SMOKING..SMOKERS...

aq seorang perokok...
ap yg anda pk kn ble anda bersama seorang perokok??
adakah anda suke berkawan dgn seorang perokok??
adakah anda benci perokok??
mengapa perokok sering di benci..

kajian mengatakan mereka yg xmerokok
ttp slalu bersama seorang perokok..
adalah lbh tggi risiko menghidapi penyakit..
berbanding perokok itu sndri..

aq seorang perokok..
aq xnk kwn2 aq ad pnyakit di sbbkn aq..
di sebabkn asap rkok aq..
aq rse bersalah..

YA ALLAH..Kau tolonglah hamba mu ini untuk berhenti merokok..
setidak2 ny slowing down smoking habits hambu Mu ini YA ALLAH..

rakan2 ku..krang bantu lah aq..
bgaimne harus aq lakukn..
utk brenti mrokok..
spt yg ku ktekn,,stidak2 ny slowing smoking habits aq nie...

aq ad wat kira2 tntng pembelian rokok aq...

setiap hari aq akn membazir 50sen utk bli rokok...
rm0.50 kali dgn 31 hari =rm15.50..
kemudian di tambah dgn anggaran pembelian rkok kotak..
rm15.50 ditambah dgn rm100=rm115.50..sebulan..
rm115.50 dikalikan dgn 12 bulan bersamaan 365 hari...
aq bagai xcaye angke ini...
RM 42157.50....
sebanyak inikan wang aq sumbang kn ke bnda yg xpntg..aq sndri rse xpercaye...

kerana aq terkira lah,..aq nk brenti mrokok kwn2..korang bantu lah aq..setidak2 ny..
aq dpt slowing down...
dpt menjana kmbli ekonomi aq...
mrokok membahya kn kesihatan



TOLONG LAH AQ....

Tuesday, 8 March 2011

BULAN......MOON.....??

knp???
cuba korang bayangkn yg dunia kte tanpe bulan..
ap jd..
ntah laa..coz aq pon xpnah pk...hahaaah

knp aq ckp pcal bulan....
sbb ad org jd bulan dlm hdop aq...
tp die xready lg nk kuar tiap2 mlm teman aq..xpee..

awk2 awk nk jd teman hdop sy x??
awk2..sy xready lg laa..nnt klu sy da ready sy bgtau awk k...
awk2..jgn lme2 sgt tau...as soon as posible ea..
awk2..ok...


adaiyai...jd jiwang laaplak..
adat laa ble nk ayt...kn??

kpd awk yg trase nie...sy still tggu awk nie..
ehhehehe

(awk lme sgt laa nk tggu cuti)
(tp xpe laa....)

heeheh...jd..maka dgn itu..jagelah bulan anda sebaik mungkin kerana klu xde bulan mkne ny nk ujan laa 2..hehe
pham kn??
heehehhe

Monday, 28 February 2011

29/02/2011

Korang mesti tetanye2 knp dgn tarikh nie..
Selasa..
Dengan bangge dan konfiden ny…
Tarikh ni menunjukkn yg kami..
Pelajar f6..menduduki
PEPERIKSAAN PENILAIAN KURIKULUM PERTAMA
Nmpk x !!!!!!!
Sy xbergurau..mmg dasyat !!..
Even da nk exam hmbe yg hebat nie smpt plak ber-bowling-kn dri..
Ber-karok-kn dri..
Masyarakat
Amat dasyat !!


Ap2 pon..huh !!
Kami akn trus berjuang sehingge perjuangan kami terakhir iaitu stpm..
Ni bru pk 1…
Geng f6 sume !!!!
Nothing is impossible..
We can do it..
We prove it..
(I hope so)


Entri short this time

Saturday, 19 February 2011

PERANCANGAN

aq ad perancangan utk org yg tikam blakang aq nie...aq ad bnde nk wat ngn org yg rmps awex aq nie....

aq da dewase...aq xkn wat kje2 bodoo...aq xkn pkol umat 2....
sebalikny aq akn saiko dak hram jadah 2 ngn ayt2 saiko yg
trmat laa menusuk ke kalbu.....


aq xkn begadoh ngn die...aq akn cube slesainkn bnde nie ngn cre org
yg da matang...gdoo2 xbaek maaa...aq bkn ckp aq sudaa matang..tp suda
tibe mace aq mnjd matang...

dailog d susun....
semekom aq nk tnye ko ckit nie..aq da slidik..da teliti ...yg ko cple ngn
"......."..btol ke...aq bkn ap..bkn nk gdoh ke..ap ke..aq cme nk tau je...
then sume ny bergntong kpd keadaan....

tp kn..klu die tuam aq skali..aq diam kn je,...klu die nk brtmbok ngn aq..ad diam kn je..aq cme nk ckp..cpew ptot ,lenting...aq ke ko...
tp klu mlebih2 die wat kat aq,,kompem smpi sebijik kat mke die..kompem aq tuam die..
da 2..klu die mseh bekeras,,aq akn cmpk..ncet,,..wallet,okok..lighter..sgle ap yg ad
pd aq...aq nk tgk reaksi die..ats sgle..tikam blakang..yg die daa wat kat aq..aq nk tgk peersahabatan ktrang ..ok ke x...

tp klu die still nk betmbok..aq xmmpu nk tolak rezeki jgn d tolak..die kosong.....tp aq akn cbe elkkn pergadohan...

ap sgle prancangan aq nie akn aq lku kn mggu dpn...tggu post yg sterusny nnt...
tp ingt...gne akal jgn gne hati...nnt binase jd ny...

aq akn jmpe die face to fece...sorang2....bru ngam..bru jntan..klu aq jmpe dei rmai2..aq rse xkn ad sape2 blakang die...sume da tau..suda terang lg besuloh yg die daa rmps kebahagiaan aq..yg die slah...

aq tgh cdap becnta..hdop bru nk stabil..ttbe die dtg..kasi gegar aq ny hdop...jgn smpi rntoh hdop die aq kje kn,...]




insya-Allah..aq akn settle cra baek..amin...
org yg bnar jgn gntar..aq cme nk kn kepstian..dan kate ptoz yg mktamad..

klu awex aq nk come back ngn aq..aq akn pertmbang kn....
coz die xpnah nk appreciate ap yg aq wat tok die...



ok geng..nnt aq akn bgtau PELAKSANAAN ny plak ea.....









ok tata...
O O
__

Friday, 18 February 2011

KALAU DI IKUTKAN HATI....

bercrta tntg smlm.....smlm menmpuh hari persekolahan spt biase jeb...ahhh !!...lupe plak...smlm kami ke medan..menghantar bantuan kpd mgse bnjir..brg 2 xbnyk..tp syukur laa..ap yg kai termampu utk kmpolkn slme smggu(klu ikot btol2 3hri je)...hebad kn kami(student f6)..
contoh brg2 yg kmi hntar ialah spt mkanan,pakaian,dan alatan mencuci....mce kat pusat kawalan mgse bnjir bez tau...sy dtg naek lori yg bwk brg2 2..sy naek lori cik jai...mule2 ingt xmo itot..tp d sebabkn mle2 xde org ikot aq terpkse laa memfollow kn dri...ngn cik jai naek lori..perjalanan ke medan bersme cik jai..sgt laa menyakitkn bdan dan hati....
saket badan tau naek lori cik jai 2..bgai nk runtuh sgle tulang temulang di dalm dri ni..sbb ap..sbb cik jai..absober lori die da death...xde function..langgar lobang..kedegang !!!!!!...bgai nk rntoh enjin..kple aq gasak memandang ke blakang tkot2 brg2 derma jatoh tergolek di gilis motokar...elak2 klu bwk jtoh blom smpt smpi medan yg tggl lori sje..haahah..brg2 da jtoh da tertggl kat tongkang pecah..haahah....ble cik jai lggr lobang je aq rse mak ai !!..bia bnar.,..ni ke lori ny...ahhahahha mcm xcaye je kan.,..mmg DASYAT !!....jahanam !!....

bercrita tentang saket hati plak..mce jln 2..cik jai nk isi mnyk...aq tau die prokok tp aq tggu2 die xjgk bakar2..last2 smpi dpn pelican die kuarkn lighter...mce lampu merah 99 lg nie..then die amik rkok yg da sparoh d hsap..camel beb !!..ahahah...xpe..aq sbgai prokok yg homat kpd prokok senior aq relax lg...tenang2 muke jgn di sangke xde buaye..kate ghaiwan berbulu...ahhahaahhaha...then jln punye jln punye jln..smpi laa kmi kat tongkang..cik jai kuarkn lg sbtang rokok..nusantara hjau..ingt nk pyong..xde...die hsap smpi ke sudah...aq pon dlm hati..ah !! sudah org tua nie..aq da stim maut thp gaban daa nie..tp maseh tenang..sgle hembusan maut yg die kuarkn 2..aq nikmati...walaupon xdpt hsap sccre lgsg..dpt asap pon jd laa..haahah..die hsap okok 2 smpi laa ke medan..aq xdpt..haahah2 yg wat aq saket ati 2...
then smpi la kami di pusat kawalan mgse bnjir di medan...mreka menggelar dri mreka..MRA....aq pon xpnah dgr sbnarny..tp lyn kn jelaa..smpi2 je aq dgn menaiki lori cik jai yg da sparoh abad 2..aq tgk terlalu sgt termai awex2 yg chumill2..cute2..santek2..di medan..tp oleh krane hati yg maseh remok nie..aq cool je..tenang..hahahhaah...lpas2 geng2 aq smpi dgn menaiki kreta..stelah sgle male ucapn kate2 aluan..ucapan tq..dri pd ad sorang brader nie ntah cpew nme die..ngn org yg in charge kat 2..cik suhana klu xslh aq..die dgn sgle male ucapn settle..msok lah acre kemuncak..mengangkat brg2 dri lori ke dlm post kawaln 2...da siap2 angkat..ad lg..amik gmbr lak...lyn kn je..org kuat MPP laa kte kn..hahaha..stelah slesai amik pic,...da nk blek nie..d sroh lak mkn..ad ckit2 jamuan ringan..tnpe melengahkn mse lg..aq dan geng2 tros laa mencekik...rezeki jgn ditolak msoh juge jgn laa di cri..hahaha..da mkn2 nie..dak2 ny smbong bergmbr lg...ades..ap lg.posing lg..hahahaahamik gmbr ngn plat rakan mude laa..kat meja mra laa palg ntah...lpas2 ktrang sblom blek tgk goreng pisang mseh ad lg..aq pon ckp laa..membazir 2 amalan setan..xbaek..ap lg..santak lg..hahahaha..stelah abis menyantak..kami blek..
dalam perjalanan balek..ydp bwk kembara komeng bwk myvi...ktrang lalu prt sulong...komeng bwk myvi da mcm bwk frerri..gler baeng laju..yg ad ldm kete aq ,komeng pendek n adem.,.mmg tramat pnts dan tuntas laa..tramat DASYAT !!..ydp kat blakang pon ikot kan jek..adem kat dlm kete da mcm amyat idop...menggeletar kpale ltot die..haahah..klaka abis..smpi skolaa pon gasak nk brembat je kje kjeny..hahaha..then dak2 sume ke psar mlm di muhibbah...
aq xg..aq g lpak sorang2 kat telok bakong..membawe dri yg lara ni.haahsadis seyh ayt...hahaha...lpaq2 punye lpaq..punye lpaq da pkol 7...then aq blik..menghabiskn waktu ml aq di umah gmok(napis)..blek2 tros tdoo...
ahh !!....mcm 2 laa kjadian smlm,....mmg xde kene mngena pon ngn tajok..sje2 je..hahaha...kmi berharap program2 kami sterusnya akn berjln lncr..hehe..




*skali2 2 wat laa amal jariah...
*klu ad mslh tenang kn jiwe anda

Thursday, 17 February 2011

RAMPASAN TP BUKAN RAMPASAN......................time for jiwang2.....ku sangkakan redup berpanjangan rupanya ribut,rupanya ribut mengundang..........ap laa nseb badan..ad awex kne tggl...rse bengang plus bangang....awex ku di rampas oleh mmbr ku sndri..di rmps ke...ntah laa..bdak 2 mmbr aq sndri..tp...di oleh kena mata yg mmpunyai kuase...die tergoda....dia tergoda terpedaya....awex..eh slh..ex aq ckp mreke cple ats dsar cke sme cke...eh..heran la aq...bdak 2 klu ikotkn hti mmg abis die aq kerjakn...ayam katik nye bdak...silap2 hari bulan ad yg kne depan2 nie kang..eh mrah nie !!...bru 4blan kmi bersame.dgn slumber dan kondifen nye..die meninggalkn ku sndri..terkontang kanting..mngesot..punah hrapan..tp kerna syg ku yg mndalam terhadap c dia..aq ttap menunggu...org slalu ckp..jodoh x kmne right??....xkn lari gunug di kejar..mmg laa..gunug bkn bnde hdop nk kjar der....hhahaahah...tp mmbr aq nie mmg mmwatkan aq agk down laa...mmbr dri f1..sehingga skrang...org ckp ap..tikam blakang..agk krang ajar d c2...oleh krena aq nie bkn jnis org yg berdendam...xpe...we wait n see..haha....insya-Allah.....jodoh pertemuan di tgn tuha,...aq mseh syg die....kpd mreka2 yg mmpunyai spouse oatu cple..atau psangn..jge lah hati mreka....aq xslhkn die...slh aq jgk kot....aq bkn playboy...aq cme ske berkwn...mmg aq bnyk kwn wanita..hehehe....tp aq xpnah lupe yg die lah org yg aq syg...sekian lame bercinta akhirnya berpisah...krena aq...kaki wanita....haahahh..bkn kaki wanita maa...aq mmg cke berkwn ngn wanita...knp hrus aq yg mnjd mngse dlm perhbngan nie....knp2 ?!!!!! why !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...aq mcm pening skjb laa..sesunggoh nya die laa yg aq syg...tp klu xde jodoh aq ngn die al jawaban ny..."mama nk org kawen x??...klu nk cri kn org bini...tp org pilih dlu laa...mama cri yg baek pd mate mama nnt is tentukn..is nk ke xnk"....(arrange marriage).....tp kpd yg knal c dia tlg laa hamba..rekn mu yg lemah nie...mncri kmbali sinar cinta yg hilang...sememang nya berdndam itu xbaek dlm dri...ianya bagai kn virus...haha..ap aq ngarot nie...ap2 pon...sy maseh syg kn awk......

BER BLOGGING KEMBALI... salam..ni blog aq yg ntah da brape kali ntah..mgkn da yg ke 4=5 blog..erm...ntah laa..aq pon xtau knp bnyk sgt blog2 aq yg tersadai dlm blogger nie...sbb ap bnyk sgt..sbb aq sntiase lupe...DASYAT !!!....aq mmg kuat pelupa..ap yg aq lupe ialah aq ny psswrd ngn aq ny ap org pggl 2..nme ap kejadah ntah..chhooppp !!!..kmbali kpd ap yg aq nk ckp..ber blogg kmbali..aq tgk smakin rmai yg berminat dlm dunia blogg...sahabat aq ad 2 org yg blogg dwang ersangat2 laa bezz mletop,terbaek..da bomn !!!..haahah..first jay waii.blogspot...die cke ctew pcal something yg inspired..mmg DASYAT !!!.....hahaha..skali ad ctew pcal kopi n cawan laa...ad skali 2..ctew pcal...betapa sayang nya beliau kpd rakan2 sekelas beliau..ahhaha..beliau maseh blaja....tingkatan 6...sme ngn aq cme berlainan klzz jee...die ni pndi...lg 1 die pemegang jawatan tertggi kat skolaa kte tau...YDP MUHAMMAD FARIDZ BIN JAMIL....hope btol laa aq eja nme die nie...ydp geng..mmg DASYAT !!....yg aq cke tntg die nie..die dgn slumber ny..leh than gn prangai ank2 buah die...even kekadang gram..tp die tetap jlnkn tugas dgn baek...die ad hobi..blading...heheheterer tau..hahaha..ckop la pcal die..klu die bce nnt bgge lak...(jgn mrh ayed).....sterusny..saidatul salwa..aq xbrape nk ingt nme blog die..tp ad mr.cullen..ap menda ntah...tp bez gak laa..kekadang tacing beb..hehehe..aq xbrape grab ngn die ny blog sbb jarang aq bkak...wawa seorang yg slumber jgk laa...kekadang 2 layan laa jgk..hahaahha(jgn mrh wawa)..hehehe.....aq pon da xtau mau ckp ap lg dlm 1st post aq nie..hope blog aq yg nie akn berkekalan hgga akhir nnt..hahaahhahahaa....nnt 2 xtau laa ble...keep on follow....i dunnow waht to say...erm...tggu jelaa nnt2 aq post laa binatang baru dlm blog aq nie...ok dada..tata bye bye papai.....